Hamburgerbröd, glutenfritt av Filip
90 minuter
Receptet är för 0 styck
Ingredienser:
- 0 g jäst
- 0 krm mjölk
- 0 krm olja
- 0 krm salt
- 0 krm Glutenfri mjölmix
Tillvägagångssätt:
1. Smula ner jästen i degbunken
2. Värm mjölk och olja till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om tills den löst sig.
3. Tillsätt salt och det mesta av mjölmixen. Spar lite till utbakningen. Arbeta degen väl i maskin i ca 5 minuter.
4. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
5. Stjälp upp degen på arbetsbänken och knåda väl. Forma degen till en längd och dela den i bitar. Rulla jämna, släta bullar av dessa.
6. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta till dem. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 250 grader.
8. Pensla med uppvispat ägg.
9. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
10 Låt hamburgerbröden svalna under bakduk.
Allergiinformation: