Lussekatter, glutenfria av Filip
Inte betygsatt än.
80 minuter
Ingredienser:
- 75 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2 tsk fiberhusk
- 1 dl kesella, mager kvarg
- 1 dl socker
- 1 st ägg
- 1/2 g saffran
- 1 krm salt
- 8 dl semper röd mix
Tillvägagångssätt:
1. Smält fettet, häll på mjölken och låt det bli ljummet, 37 grader.
2. Vispa ut jästen och sedan fiberhusken i degspadet. Låt svälla en stund.
3. Tillsätt kesella, socker, ägg, saffran och salt.
4. Arbeta in mixen, men spara ett par dl till utbakningen.
5. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
6. Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin.
7. Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter Pensla med uppvispat ägg.
8. Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.
Allergiinformation:
Kommentarer: